sunnuntai 13. joulukuuta 2015

13. luukku: Lucia tuo valon ja sahramin

Tänään on juhlittu Lucian päivää ja kolmatta adventtia. Käytiin aamupäivällä läheisellä Stansvikin kartanolla pyörähtämässä joulumyyjäisissä ja ihailemassa tyyntä merta. Siellä oli pihalla koiravaljakkokin, veikkaan että parin vuoden päästä se on hitti! Kamera unohtui taskuun, joten saatte nauttia sanoista kuvien sijaan. Iltapäivällä laulettiin kauneimpia joululauluja ja päästiin jopa ihailemaan lumisadetta.

Ruotsissa Lucia on iso juttu, ja Lucian päivänä syödään sahramilla maustettuja lussepullia. Sahramia tarttui mukaan kaupasta, mutta pullan sijaan tuleekin rapsakoita korppuja!



Taikina saa sahramista herkullisen värin!
Valkosuklaiset sahramikorput

100g voita
0,5g sahramia
2 munaa
1,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
n. 1,5dl mantelia
n. 100g valkosuklaata

Sulata kattilassa voi sahramin kanssa ja kaada toiseen kulhoon. Sekoita joukkoon munat, ei tarvitse vatkata kummoisesti. Rouhi
mantelit ja valkosuklaa karkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja rouhitut mantelit ja suklaa keskenään. Lisää ne voin ja munien joukkoon ja muodosta taikinasta kolme pötköä pellille. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 25min. Ota pelti uunista, laske lämpö 125:een ja leikkaa pötköstä vinottain n. 1cm leveitä paloja. Paista vielä 10min, sammuta uuni ja anna korppujen kuivua uunissa jälkilämmöllä, mieluiten yön yli.









Kolmas jouluolut, Prykmestarin Jouluolut toimi mainiosti saunaoluena. Pils-tyyppinen savuolut, joka on jännä aluksi, mainio lopuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti