Ruotsissa Lucia on iso juttu, ja Lucian päivänä syödään sahramilla maustettuja lussepullia. Sahramia tarttui mukaan kaupasta, mutta pullan sijaan tuleekin rapsakoita korppuja!
Taikina saa sahramista herkullisen värin! |
100g voita
0,5g sahramia
2 munaa
1,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
n. 1,5dl mantelia
n. 100g valkosuklaata
Sulata kattilassa voi sahramin kanssa ja kaada toiseen kulhoon. Sekoita joukkoon munat, ei tarvitse vatkata kummoisesti. Rouhi
mantelit ja valkosuklaa karkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja rouhitut mantelit ja suklaa keskenään. Lisää ne voin ja munien joukkoon ja muodosta taikinasta kolme pötköä pellille. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 25min. Ota pelti uunista, laske lämpö 125:een ja leikkaa pötköstä vinottain n. 1cm leveitä paloja. Paista vielä 10min, sammuta uuni ja anna korppujen kuivua uunissa jälkilämmöllä, mieluiten yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti