keskiviikko 16. joulukuuta 2015

15. luukku: Pehmeät paketit

Vielä ehtii tehdä itse lahjoja pukinkonttiin! Postiin paketit täytyy laittaa viimeistään 18.12, eli pari päivää tehokasta työaikaa on vielä. Jos viet paketin itse, aikaa jouluaattoon on vielä viikko!

Jos origamit ei oo sun juttu, niin yhtä vaivaton ja suorastaan itsestään valmistuva lahjaidea on villasukat. Niitä voi näppärästi neuloa telkkaria katsellessa. Varsinkin lasten mallit valmistuu nopeasti ja vauvoille sopivat sukat valmistuu supervauhdilla, sukka per päivä. Tällä ohjeella tein bebelle ja tänä vuonna syntyneille serkkupojille sukat lämmittämään pikkuvarpaita. Langaksi kannattaa valita melko ohut lanka, niin saa näteimmän lopputuloksen. Menekki oli mun käsialalla 50g yhteen sukkapariin, puikot 3. Seiskaveikalla tulee kyllä lämpöiset kans! Sukat kannattaa höyryttää, niin näyttävät entistä tyylikkäämmiltä. 



Joulua ajatellen rupesin tekemään bebelle tonttusukkia. Mätsäävää tonttupipoa en voinut jättää kauppaan. Sukkavarteen lisäsin kulkuset, niin kuulee missä pikkutöppöset viilettää. Nyt on jouluinen look valmis!



Jos lähipiirissä ei oo tuoreita pilttejä, niin sukathan voi tehdä kelle vaan! Nilkkasukat valmistuu melkein yhtä nopeesti ku junasukat. Luksusta tässäkin mallissa on käyttää vähän ohuempaa lankaa. Pieni palmikko on yksiväristen sukkien katseenkääntäjä! (jos villasukissa sellasista voi puhua...) Kodin kuvalehden sivuilta löytyy kokotaulukko,jos sukansaajalla on eri koko kuin itsellä. Jostain syystä en saa sitä tähän linkattua.



Näihin nilkkasukkiin tein kääntövarren. Se on nimeään helpompi! Neulo 10 krs oikeaa, yksi kerros nurjaa ja taas 10 krs oikeaa. Käännä sitten alku sisäkautta ympäri niin, että nurjasta kerroksesta muodostuu sukan uusi reuna. Nosta alun silmukat ja neulo yhteen jälkimmäisten oikeiden kanssa. Kääntövarsi toimii myös lapasissa ja pipoissa. Se joustaa melko hyvin, mutta halutessasi varren voi tehdä hiukan suuremmalla silmukkamäärällä kuin muun sukan. Ohje palmikolliseen sukkaan löytyy täältä.




Neulomistakin nopeampi pehmeä paketti valmistuu painamalla kuvioita tyynyliinaan. Perunaleimasin on helppo tehdä itse. Tarvitset painamista varten perunan tai pari, maalia, jonkun siveltimen/sienen, jolla levittää maalia ja tietty tyynyliinan. Esimerkiksi Anttilassa on iso valikoima yksivärisiä tyynyliinoja. Näppärä tekijä tekee tyynyliinankin ylijäämäkankaasta, sekin on helppo kun on vain kaksi ommeltavaa saumaa. Nyt en ruvennut tyynyliinaa tekemään, vaan valmiilla mennään.



Laita tunnelmavalaistus päälle (mutta muista hyvä kohdevalo ettei silmät rasitu!), joululauluja soimaan ja eikun neulomaan! Hyväksi havaittua neulontamusaa on Frank Sinatran ja Ella Fitzgeraldin joululevyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti