keskiviikko 16. joulukuuta 2015

16. luukku: Kierrejoustin ja muista kiemuroita


 Terveisiä graduaivoista.

Menin nimittäin nukkumaan 14.12. joskus iltayöstä ja tajusin kuin salama, että unohdin päivittää blogin. Mutta ei voi mitään. En ole oikein edes tehnyt mitään mielenkiintoista, josta päivittää, eikä aivot toimi yhtään.



Kävin juuri tekemässä viimeisen yliopistotentin, aiheeltaan monikulttuurisuus ja jotainjotainjotain. Nyt olo on tukkoinen, eikä ollenkaan vapautunut. Ehkä huomenna ymmärrän, että ei tarvitse enää tehdä yhtään kirjatenttiä. ENÄÄÄÄÄÄ! Esseitä kirjoittaisin vaikka kuinka, mutten voi sille mitään, ettei hirveästi kiinnosta tankata ensin viittä kirjaa aivoon ja sitten marssia tenttisaliin suoltamaan, minkä siitä vähästä muistaa.

Kierrejoustin

Sen verran jotain olen kuitenkin tehnyt, että neule on pysynyt kädessä.

Uusi tuttavuus: Kierrejoustin!
Tosi helppo tehdä, kiva vaihtelu. Ei jousta ihan niin paljon kuin normaali putkijoustin.

1 krs. *neulo 1 n, 2 o*. Toista *-* kierroksen loppuun.
2. krs. *neulo 1 n, nosta yksi neulomatta, neulo silmukka ensin neuleen oikealta puolelta yhden kerran (älä päästä puikolta) ja sitten sama silmukka uudestaan neuleen nurjalta puolelta. Tee nostetulla silmukalla ylivetokavennus tuplasilmukan yli*. Toista kierros loppuun.

Vuorottele näitä kahta kierrosta.
Jälki näyttää tältä:



http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee_itse/neulonta/nain_neulot_kierrejoustinta

Lopuksi saatte kuvia:






Käytiin joululounaalla joulumarkkinoilal. Ruoka oli hyvää ja kipsipatsaalla tonttuhattu


Kauneimmat joululaulut olivat mukava alku joulunodotukselle, ensimmäinen erä vihkosta laulettiin 14.12, toinen erä ensi tiistaina. Sitä odotellessa. Kuva Viitasaaren kirkosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti