lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku: Nyt siivotaan ja koristellaan!

Joulusiivouksessa avainasemassa ovat hyvä siivousmusiikki, jouluiset herkut ja oikea asenne. Puhdasta pitää tulla, mutta uusia ryppyjä ei tarvitse hommata otsalle (ellei kyseessä ole naururypyt). Uunissa voisi hauduttaa herkullista uunipuuroa, taatelikakkuja on vielä jäljellä ja jos paistaisi pari joulutorttua, niin eiköhän näillä eväillä jaksa.


Ajattelin tehdä hieman perusteellisemman joulusiivouksen, koska kaikki tavarat eivät ole vieläkään löytäneet muuton jäljiltä paikkaansa. Suurin haaste on ns. graduhuone, josta on tullut varasto/pyykkihuone. Nyt siis päivän ensimmäinen joululevy soimaan ja puunausoperaation kimppuun!

Parasta joulusiivouksessa on se, että saa kaivaa joulukoristeet esille. Meillä kotona ne ripustetaan esille vasta aattona, mutta haluan kyllä nauttia omista koristeista hieman pidempään! Joulutähtikin on valaissut ikkunassa jo marraskuun puolesta välistä asti, naapurien riemuksi.

Jotta päivä ei menisi pelkäksi siivoukseksi, lähdimme koko perheellä katsomaan, millainen joulupolku löytyy Herttoniemen vanhalta kartanolta. Sää ei oikein suosinut, mutta sitäkin ihanampi oli poiketa vanhaan Knustbackan kartanoon kurkkaamaan entisaikojen jouluvalmisteluita. Katossa roikkui himmeli, ja kiusaus oman himmelin tekemiseen kasvoi taas. Viime viikolla oltiin Joensuussa ja siellä oli Taitokortteli himmeleitä pullollaan. Ahkerat kätöset olivat kieputelleet himmeleitä vanhojen virsikirjojen lehdistä. Himmelit taitavat tänä vuonna tehdä uutta tulemistaan, sen verran runsaasti askartelukaupoissa on ollut matskua tarjolla. Että jos ei huvita kieputella virsikirjojen sivuja sopiviksi pötköiksi, niin helpommallakin pääsee.

Illalla, kun pienet tonttuset ovat sulkeneet silmänsä, alkaa mamman pata porista. Huomisen perinteisiin kuuluu piparien paistaminen, joten taikina täytyy tehdä tänään. Ohjeen olen julkaissut toissavuoden itsenäisyyspäivänä.

Tunnelmia Tuomaan markkinoilta ja ikkunasoppailuretkiltä ensi viikolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti