maanantai 7. joulukuuta 2015

7. luukku: Origamimobile

Kun kaipaat hiljentymistä ja tekemistä käsille, niin tässäpä oiva askarteluidea: origamimobile! Netti on pullollaan malleja erilaisista mobileista, ja kannattaakin valita sellainen malli, joka tarjoaa leppoisan näpertelyhetken eikä aja tekijäänsä hulluuden partaalle. Valitsin mallikseni kurjen, perinteisen mallin siis. Sitten löysin ihanan kuvan elefanttimobilesta ja tulin toisiin aatoksiin. Miksi tehdä kurkia, kun origamimalleja on niin valtavasti? Ehkä siksi, että sen taittelu onnistuu tämmöiseltä tumpeloltakin. Elefanttien hautausmaa sai yhden uuden asukkaan. 




Kannattaa muuten ostaa valmiiksi neliön muotoista paperia, niin pääsee heti taittelemaan, eikä aikaa kulu hermoja raastavaan leikkausoperaatioon. Mikäli jaat näkemykseni taittelun hupaisuudesta, on sopiva tahti yksi origami päivässä. Ei tule tehtailun maku ja joka ilta saa onnistumisen kokemuksen, kun kurki valmistuu kuin valmistuukin epäilyksen hetkistä huolimatta. Ensiarvoisen tärkeää on myös hyvä opasvideo, mun hermoilla paperioppaat voi heittää romukoppaan.




Ihme kyllä taittelu helpottuu, kun ensimmäiset viisi on taiteltu. Malli tulee jo selkärangasta, ja hommasta tulee oikeasti rentouttavaa.





Tämä mobile pääsee valmistuttuaan roikkumaan puolivuotiaan bébén sängyn ylle, mutta minun mielestä tämmönen sopii lahjaksi kenelle vaan. Kurki on varma valinta, tai sitten voi valita mallin lahjan saajan mieltymysten mukaan, tai tehdä vaikka koko eläintarhan. Haasteena heitän kyvykkäille norsujen taittelun! Lahjaksi annat samalla paljon hyviä ajatuksia, olethan viettänyt lahjan tekemisen kanssa hurjasti enemmän aikaa kuin sen tuoksulahjapakkauksen ostoon. 


Origamissa kurki symboloi pitkää ikää, toivoa ja parantumista huonoina aikoina. Jos taittelee 1000 kurkea, toiveet toteutuvat ja sairaatkin voivat parantua. Kurjet sidottiin kiinni toisiinsa ja vietiin shintolaiseen temppeliin. Ihan tuota tuhatta ei tullut mulla täyteen, mutta josko tuo kurkiparvi toisi iloa hieman vähempilukuisenakin.


Aloita mobilen teko jo nyt, niin se ehtii jouluksi perille vaikka postin mukana. Ellei tule taas uutta lakkoa. Mobile kannattaa pakata kauniiseen laatikkoon, joita löytyy esim. Tigeristä tai IKEAsta. Mukavia näpertelyhetkiä! Toivottavasti elefanttien hautausmaa ei ylikansoitu tämän postauksen jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti