perjantai 15. marraskuuta 2013

Paholaisen hillo - Chili jam


Hyvää iltaa, hyvää iltaa, itse kullekin säädylle!

Aloitin tänään päiväni jo seitsemältä, kun nousin reippaana sängystä hakemaan autolastillisen pahvilaatikoita Joensuun kahdesta Citymarketista. Vietän poikatyttöelämää ja yritän täyttää muuttolaatikoita niin paljon kuin voin - Tänäänkin tein ruoan itselleni puolivalmisteista uuniin ja aloin pakkaamaan, kyllähän tuota on parissa tunnissa jo kerennyt neljä banaanilaatikkoa täyttää. Ongelmana on vain se, etten voi pakata mitä tahansa, sillä minun pitää vielä asuakin täällä joulukuu, tai ainakin osa siitä.

Kyl tää tästä?


Joka tapauksessa, muuttohomma on tosi paljon ärsyttävämpää kuin muistankaan. Tavaroissa on paljon seulomista ja kun muuttaa isommasta asunnosta pienempään, täytyy huonekalut mitata todella tarkkaan. Olen kyllä hirmu iloinen tulevasta asunnostamme. Vaikka asuinhuoneisto on pieni, siinä on parkettilattia ja todella siisti ulkoasu. Yritämme olla ottamatta liikaa tavaraa mukaamme, koska pienestä asunnosta tulee erittäin nopeasti ahdas, jos siellä olevalle tavaralle ei ole tarpeeksi säilytyspaikkoja. 



Ylimääräiselle tavaralle järjestän ehken kahden viikon päästä, eli joulukuun alussa Sannan joululahjakierrätyskirppiksen, josta saa tulla hakemaan huonekaluja ja kirjoja ja vaatteita ilmaiseksi pois. Toisen vanha on toisen uusi.

The new flat.
Today I woke up at seven to fill up my wonderfull banana-boxes (thank you Chiquita!) with books. I'm living a bachelorettes dream alone for a couple of weeks here in Joensuu, while my husband is at work in Viitasaari. Yesterday night we were measuring all of the furniture so that I had no measuring tape whatsoever. As a clever girl I took a piece of string and used it and a 20 cm ruler to take numbers on our sofa and dinner table. Was easier said than done. Geez, I still feel exhausted from last night. Didn't remember how rough moving actually is!


 Jamming with chilis - Paholaisen hillo

Tänään tein pitkästä aikaa paholaisen hilloa ennen töihin lähtöä. Ohje on Dansukkerin resepti. Itse pidän tämän hillon suutuntumasta, en tykkää yhtään sellaisesta liivatemaisesta hyytelöstä. Rustiikkista sen olla pitää.

800 g tomaatteja/tomatoes 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdVSGMxKUNKZn9ORHeiogm-8HbTdfbYRv8aD81J9dXR4vpv7zjNaZ-fI9088GX3L3cLQ3E_Q3DrpTyyOh8bj0o6N15NXDw47-_0e3VkqoBNZrdiV77DGfVYIR0Qfvd1N3v8f4SZC_63MM/s1600/paholaisenhillo.jpg
Kuva
TAI/OR 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa/peeled tomatoes in tomato juice/sauce
400 g punaisia paprikoita/ Red bell peppers
4–6 punaista chiliä/ red chilis
6–8 valkosipulin kynttä/ garlic cloves
1 tl/ts suolaa/ salt
1 tl/ts mustapippuria/ black pepper
2 tl/ts oregano
1/2 dl etikkaa/ vinegar
1 pkt/pack (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria/ jam-marmelade sugar that contains pectine

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, 
kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.

If you use fresh tomatoes, cut a cross on all of the tomatoes and boil them in water for about 30-60 seconds. Drain and cool the tomatoes on cold water. Peel and remove hard stubs, put the half-cut tomatoes in a kettle. If you use canned tomatoes, just pour them into a kettle and cut them in four.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Cut the bell peppers in half and remove seeds. Chop them fine. Crush the garlic cloves and mush them into a paste. Add all the spices into the kettle and let it cook for half an hour.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. 

Add the marmalade sugar. Reheat until the jam boils. Let it boil for 3-5 min. Stirr occationally. When the time is up, take the kettle off and pour into clean jars. Close the jar lids when the jam is hot. Let the jars cool before putting them into the fridge.
________________________________________________

Minäpä suorin tästä nyt töihin. Ensi tiistaina Anni päivittelee maailman menoa. Perjantaina on varmaan tulossa jonkinlaista yhteispäivitystä. Olokkeehan kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti